Forums

Invisible/solid black items...

Quick find code: 15-16-622-66227292

of 5
Dilbert2001
Jun Member 2006

Dilbert2001

Posts: 20,676Opal Posts by user Forum Profile RuneMetrics Profile
HispidáGnome said:
1 week on and no fix. No mention of problem. Not on here or Twitter or Reddit. Nothing.
We can now however buy a load of useless skilling **** for bonds. Yippie!!!!


They did mention the problem was backward compatibility issues of various older hardware/software configurations months ago.

Not sure how this has anything to do with bonds now as we know for a fact we can pay to win with bonds and buy all kinds of endgame items like ECB, tbows etc.

06-Sep-2021 18:59:44

Loulou
Jul Member 2008

Loulou

Posts: 469Silver Posts by user Forum Profile RuneMetrics Profile
Same problems here, I really hope they fix soon. Preloading inventory icons stays stuck at 41%. Cannot see half my bank and all my potions are black. Using a preset but still would like to have my potions back to normal. Just as I was going good on the Yak track also. Please fix.

Actually I switched back to normal mode, and the icons loaded, can see things as normal after doing this.

06-Sep-2021 20:39:57 - Last edited on 06-Sep-2021 20:43:51 by Loulou

Dilbert2001
Jun Member 2006

Dilbert2001

Posts: 20,676Opal Posts by user Forum Profile RuneMetrics Profile
Loulou said:
Same problems here, I really hope they fix soon. Preloading inventory icons stays stuck at 41%. Cannot see half my bank and all my potions are black. Using a preset but still would like to have my potions back to normal. Just as I was going good on the Yak track also. Please fix.

Actually I switched back to normal mode, and the icons loaded, can see things as normal after doing this.


Glad to see your problem went away in just a few minutes by doing something simple like switching to between normal/compatibility mode which will force to send an update to Windows to request an update.

Anyway, don't worry about the "preloadin..." progress stuck at 41% or whatever. A lot of time mine stays at 0% but it loads in the background when I just play the game normally.

06-Sep-2021 21:10:05

JonáWH
Jan Member 2013

JonáWH

Posts: 405Silver Posts by user Forum Profile RuneMetrics Profile
I'm having this issue too, but what makes it more annoying is when I open a tetracompass, there's no arrow showing to point me where to go.
I play on compatibility mode, but switching back to normal mode seems to load the icons, and the arrow comes back, but it runs too slowly to play on normal mode, kinda why I switched in the first place.
It happened a couple of months ago and I remember it taking a while to come back to normal. I'm faced with playing either really laggy or on mobile, not ideal but at least it's something I guess.

06-Sep-2021 23:09:34

HispidáGnome
Nov Member 2011

HispidáGnome

Posts: 1,069Mithril Posts by user Forum Profile RuneMetrics Profile
JonáWH said:
I'm having this issue too, but what makes it more annoying is when I open a tetracompass, there's no arrow showing to point me where to go.
I play on compatibility mode, but switching back to normal mode seems to load the icons, and the arrow comes back, but it runs too slowly to play on normal mode, kinda why I switched in the first place.
It happened a couple of months ago and I remember it taking a while to come back to normal. I'm faced with playing either really laggy or on mobile, not ideal but at least it's something I guess.


Yeah I'm in a similar situation. This laptop my 'fast and modern' one has an amd graphics card so has to play in compatibility mode. I also have an old slow laptop with intel inside. So I have a choice. Last time I played on the old one so avoided the graphics glitch but the game was slow slow it was impossible to do all but the simple tasks. This time I've stayed on the faster laptop with messed up graphics. Same effect, can only do simple tasks. At least I can still talk to clannies and friends I guess!?
There are 10 types of people in this world. Those that understand binary and those that don't.

07-Sep-2021 13:56:30

baconábit

baconábit

Posts: 99Iron Posts by user Forum Profile RuneMetrics Profile
Loulou said:


Actually I switched back to normal mode, and the icons loaded, can see things as normal after doing this.


I can't do that. If I try to enter the game on normal mode it just crashes. I can only play on compatibility mode.

13-Sep-2021 15:11:39

HispidáGnome
Nov Member 2011

HispidáGnome

Posts: 1,069Mithril Posts by user Forum Profile RuneMetrics Profile
It's now 3 weeks and this is still broken.
Every week I hope.
Every week
I get disappointed
Would be nice for a jmod to just say...
"We are aware of this problem and looking for a solution"
I would stop posting then and just wait...
After a tyvm ofc.
There are 10 types of people in this world. Those that understand binary and those that don't.

20-Sep-2021 17:07:38

Quick find code: 15-16-622-66227292Back to Top