Forums

No audio

Quick find code: 409-410-720-66229883

Jaakul
Sep Member 2021

Jaakul

Posts: 3Bronze Posts by user Forum Profile RuneMetrics Profile
So for whatever reason, no audio will play while I am in game. Obviously I checked my settings, and I will share them with you, but here is what up in greater detail.

Audio WILL play while I am in the lobby or login screens, and when in game all audio stops (so I know that audio on my PC works). Next, the audio settings in game are all turned on and there is no global mute but still no sound. I first thought that it might be the case that the settings from my other login devices might be the issue (this was a last-ditch Hail Mary since I figured that that information probably isn't stored server-side, but I tired anyway) and still no sound. Lastly I uninstalled the client and reinstalled it but again, no sound. I really need help, I am in-love with the Voice-acted quests and music and it kills me to not experience it. Especially when I was doing "A Broken Home" I hate myself for not asking this sooner.

22-Sep-2021 08:39:58

Asahel Frost
Dec Member 2007

Asahel Frost

Posts: 16,153Opal Posts by user Forum Profile RuneMetrics Profile
Jaakul said:
For whatever reason the image didn't post correctly (and I can't seem to edit my own post) so here is a link to the image:

https://i.imgur.com/cWqSPj6.png


Well, all four audio channels are muted in your screenshot. That'll be why you hear the music in the lobby, but nothing in game.

Uncheck the boxes labelled "Mute".

PS
This is how you embed an Imgur image in a forum post:
[imgur src=cWqSPj6.png]
Glad to be of service :) (Powered by GPP™ - Share and Enjoy!)
Official Community Helper
(Info)
Twitter: @JagexHelpFrost
FC: SilverScaper

22-Sep-2021 14:43:00 - Last edited on 22-Sep-2021 14:45:33 by Asahel Frost

Quick find code: 409-410-720-66229883Back to Top